Бекірову необхідна госпіталізація і серйозне обстеження - адвокат

Бекірову необхідна госпіталізація і серйозне обстеження - адвокат

Укрінформ
Адвокат політв'язня Едема Бекірова, вивезеного у вівторок вранці з сімферопольського СІЗО до лікарні, вважає, що його підзахисному необхідна госпіталізація і серйозне обстеження.

Коментар адвоката Ісляма Веліляєва приводить громадська організація "Кримська солідарність".

«Мого підзахисного вивезли в лікарню імені Семашка на обстеження. Після відвідин Людмили Лубіної (кримський омбудсмен - ред.), яка рекомендувала провести додаткове обстеження Едему Бекірову. Я, як сторона захисту, наполягаю все-таки на госпіталізації Бекірова, про що я вже подав відповідний документ", - сказав Веліляєв.

Адвокат висловив сподівання, що після нинішнього відвідання лікарні не загубляться, як минулого разу, результати кардіограми.

"Сподіваюся, що після цього обстеження Едему Бекірову дадуть хоча б результати його кардіограми, бо минулого разу кардіограма загубилася, і ніхто її не побачив. У будь-якому разі, сьогодні до 18 години, мого довірителя повернуть в Сімферопольське СІЗО», - зазначив Веліляєв.

Як повідомляла вранці дочка Бекірова, її батька сьогодні терміново вивезли з СІЗО Сімферополя до лікарні.

Читайте також: Захист політв'язня Бекірова каже про фальсифікацію результатів експертизи

Бекіров був затриманий співробітниками ФСБ при перетині админграницы в пункті пропуску «Чонгар» 12 грудня 2018 р. Його звинувачують за ст. 222 ч. 2 (Незаконне придбання, передача, збут, зберігання, перевезення або носіння вогнепальної зброї, його основних частин, боєприпасів, організовані групою осіб за попередньою змовою) і ст. 222.1 ч. 2 (Незаконне придбання, передача, збут, зберігання, перевезення або носіння вибухових речовин або вибухових пристроїв, організовані групою осіб за попередньою змовою) Кримінального кодексу РФ.

Бекіров - житель селища Новоолексіївка Херсонської області, інвалід першої групи. У СІЗО його здоров'я різко погіршився.

28 квітня в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун заявила, що політв'язень Бекіров, незаконно утримується Росією в СІЗО Сімферополя, більше тижня не отримує медикаментів, і ймовірність цукрової коми зростає щодня.

Адвокат Іслям Веліляєв, який відвідав Бекірова 29 квітня, розповів, що у його підзахисного опухло обличчя, більше місяця не припиняється біль в лівій частині грудей і почалися судоми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-