Розпалювання ворожнечі: прокуратура Криму відкрила справу через підручник “Історія Криму”

Розпалювання ворожнечі: прокуратура Криму відкрила справу через підручник “Історія Криму”

Укрінформ
Прокуратура Автономної Республіки Крим розпочала кримінальне провадження щодо розпалювання міжнаціональної ворожнечі до кримськотатарського народу, що проявилося у виданні та розповсюдженні навчального посібника «Історія Криму».

Про це повідомляє прокуратура Автономної Республіки Крим.

"Прокуратурою Автономної Республіки Крим на підставі заяви ГО «Кримська правозахисна група» розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 161 КК України за фактом вчинення умисних дій, спрямованих на розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, на приниження національної честі та гідності, що виразились у виданні та розповсюдженні навчального посібника «Історія Криму», в якому містяться прояви національної дискримінації у вигляді розпалювання міжнаціональної ворожнечі до кримськотатарського народу шляхом використання мови ненависті", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Кримському татарину залишили в силі 10-річний строк за "батальйон ім.Челебіджихана"

Установлено, що підручник містить неправдиві твердження, що під час Другої світової війни «представники кримськотатарського народу активніше долучалися до колабораціоністської діяльності, ніж інші етнічні групи Криму», а також твердження, що «кримським татарам у місцях висилки безкоштовно надавалась їжа, присадибні ділянки та позики на будівництво житла», що не відповідає дійсності.

На теперішній час вживаються заходи щодо встановлення осіб, причетних до вчинення зазначеного правопорушення та вирішується питання про призначення лінгвістичної експертизи навчального посібника, зазначили в прокуратурі АРК.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-