У Балуха набрякли ноги, що свідчить про проблеми з нирками - омбудсмен

У Балуха набрякли ноги, що свідчить про проблеми з нирками - омбудсмен

Укрінформ
У ШІЗО у Балуха значно погіршився стан здоров’я, зокрема набрякли ноги, що може свідчити про проблеми з нирками.

Про це Людмила Денісова повідомила у Facebook.

"Раніше я вже неодноразово зверталася до російських посадовців та міжнародної спільноти, у тому числі до МКЧХ, щоб до нього допустили лікарів та надали мені медичні довідки про його стан", - нагадала Денісова.

Крім того, за її словами, Балуха, фактично, від самого етапування до виправної колонії в Торжку Тверської області РФ утримують в ШІЗО - "у жахливих умовах, на воді та хлібі". Помістили його в ізолятор з незрозумілих причин, а термін утримання постійно продовжують, хоча за російським законодавством він становить лише 15 діб.

Денісова поінформувала, що політв'язень у листі активістці Українського культурного центру в Криму повідомив про те, що до нього не допускають українських консулів через нібито його російське громадянство, яке з’явилось у нього через кримську прописку.

"Сьогодні звернулася до міністра закордонних справ України Павла Клімкіна з тим, щоб він доручив Посольству України в Російській Федерації направити ноту до дипломатичної установи Російської Федерації з вимогою забезпечити особисту зустріч дипломатичному працівникові України з громадянином України (Володимиром Балухом - ред.)", - написала вона.

Уповноважений наголосила, що Україна вважає кримського фермера Володимира Балуха своїм громадянином, тож "недопущення дипломатичних працівників суперечить нормам Віденської конвенції про дипломатичні зносини та іншим міжнародним договорам".

Читайте також: Адвокат сказав, навіщо Балуха систематично відправляють у штрафний ізолятор

Як повідомлялося, "суд" в окупованому Криму засудив Володимира Балуха до 4 років 11 місяців колонії і штрафу в розмірі 10 тис. рублів (близько 4 тис. грн) за сукупністю двох кримінальних справ. Причиною кримінального переслідування Балуха є його проукраїнська позиція в окупованому Росією Криму. Українець з 29 березня 2019 року перебуває в колонії в місті Торжок Тверської області Росії, що порушує ст. 49 IV Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни, яка забороняє переміщення жителів окупованих територій на територію країни-окупанта.

4 квітня Балуха помістили в штрафний ізолятор колонії № 4 м. Торжок (РФ).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-