Адвокат сказав, навіщо Балуха систематично відправляють у штрафний ізолятор

Адвокат сказав, навіщо Балуха систематично відправляють у штрафний ізолятор

Укрінформ
Адміністрація колонії в Тверській області, в якій утримують українського активіста Володимира Балуха, систематично поміщає його у штрафний ізолятор для того, щоб виключити його умовно-дострокове звільнення.

Про це сказала адвокат Балуха Ольга Дінзе в коментарі Крим.Реалії.

«Для того, щоб виключити умовно-дострокове звільнення Балуха потрібно представити його злісним порушником порядку. Помістивши його в ШІЗО на термін більше місяця – я думаю, що його будуть продовжувати там тримати, принаймні до 19 травня. У характеристиці напишуть, що він злісний порушник і УДО йому не рекомендовано», – пояснила адвокат.

За попередньою інформацією Дінзе, Балух зможе претендувати на умовно-дострокове звільнення в липні цього року.

Вона зазначила, що самопочуття українця «дуже погане і емоційно, і фізично». Балух написав заяву адміністрації колонії, щоб до нього для попереднього огляду допустили цивільного лікаря, на якому наполягає захист.

Читайте також: До політв'язня Балуха не пускають представника українського консульства

«Ми сподіваємося, що колонія піде нам назустріч. На той момент, коли я його відвідувала (7 травня – ред), в зв'язку з довгим, упродовж місяця перебуванням Балуха в ШІЗО, у нього дуже сильно набрякли ноги. Це може свідчити про захворювання нирок. Лікарі колонії ніякої медичної допомоги йому не надають, хоча їм достовірно відомо про його стан. Також у Балуха дуже сильно болять суглоби і кістки. Це може бути пов'язано з сильним холодом в камері ШІЗО. Він сказав, що постійно сильно мерзне і коли з'являється можливість закутується вночі в ковдру, спить завжди в одязі. Його постійно трясе, кінцівки німіють від холоду», – розповіла Дінзе.

За інформацією правозахисників, цього разу українець повинен вийти із ШІЗО 19 травня. Про це повідомила адміністрація колонії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-