В окупованому Криму кількість обшуків зросла вдвічі - до 45 за три місяці

В окупованому Криму кількість обшуків зросла вдвічі - до 45 за три місяці

Укрінформ
За I квартал 2019 року в окупованому Криму зафіксовано 45 обшуків, 36 з яких були проведені в будинках кримських татар. Це вдвічі більше ніж за такий же період торік.
Про це на своєму сайті повідомив Кримськотатарський Ресурсний Центр.

"Силовики проводять обшуки в будинках кримських татар за підозрою в участі в нібито "незаконних збройних формуваннях". Також масово тривають обшуки за підозрою в участі в забороненій в Росії організації "Хізб ут-Тахрір" і "Свідки Єгови". Про це йдеться в аналізі порушень прав людини в Криму за I квартал 2019 року Кримськотатарського Ресурсного Центру", - сказано в інформації.

За даними КРЦ у січні російські силовики провели 3 обшуки в смт. Роздольне, шукали заборонені предмети і літературу, оглянули оргтехніку, в результаті нічого не було знайдено і вилучено. Пізніше провели два обшуки в Сімферополі і Червоногвардійському районі в будинках кримських татар за підозрою в участі в нібито "незаконних збройних формуваннях". Силовики вилучили мобільні телефони, ноутбук, планшет.

На початку лютого в селі Войкове Первомайського району в будинку кримського татарина шукали наркотики, проте, нічого не виявили. Пізніше силовики провели обшук в селі Орехово Сакського району в будинку проукраїнського активіста і вилучили українську символіку, техніку і домашні CD-диски. 14 лютого було проведено три обшуки в будинках кримських татар в смт. Октябрське Красногвардійського району за підозрою в участі в забороненій в Росії організації "Хізб ут-Тахрір".

У березні зафіксовано рекордну кількість обшуків за поточний рік. В останній місяць кварталу силовики провели обшук у журналіста, в будинках у місцевих жителів, підозрюваних в участі в забороненій в Росії релігійній організації "Свідки Єгови". Один обшук проводився за підозрою в участі в батальйоні імені Номана Челебіджихана. В кінці місяця силовики провели масові обшуки в 26 будинках кримських татар за підозрою в участі в забороненій в Росії організації "Хізб ут-Тахрір".

Читайте також: Суди в РФ розглянуть продовження арешту 23 кримськотатарським активістам

За перший квартал 2018 року в окупованому Криму було зафіксовано 19 обшуків. Таким чином, показник поточного року більш ніж удвічі перевищує показник минулого.

Як відомо, після окупації Криму Російською Федерацією обшуки стали регулярною практикою на півострові. Ці дії є акцією залякування, нелояльних до дій Росії в Криму людей. У 2018 році на території окупованого Криму російські силовики провели 92 обшуки, 75 з яких - в будинках представників корінного кримськотатарського народу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-