Справа українських моряків: адвокат розповів про

Справа українських моряків: адвокат розповів про "ноу-хау" слідчих РФ

Укрінформ
У Росії слідчі дії стосовно військовополонених українських моряків тривають практично щодня, в тому числі в проміжку між святковими днями - 6-8 травня.

Про це повідомив в Facebook координатор адвокатів незаконно утримуваних в Росії моряків Микола Полозов.

«У справі військовополонених українських моряків слідчі дії тривають практично щодня, в тому числі між святковими днями. 6, 7, 8 травня теж не виняток. Усіх військовополонених та їхніх адвокатів слідство вже ознайомило з постановами про призначення технічної експертизи бойових модулів МБАК «Бердянськ» і «Нікополь», - повідомив він.

Адвокат також уточнив, що з кінця квітня і дотепер проводиться ознайомлення українських військовополонених і їхніх захисників з постановою про призначення, так званої «комісійної ситуаційної експертизи». «Ця експертиза свого роду «ноу-хау» російського слідства. Фактично, експерти мають давати юридичну оцінку представленим слідством доказам, хоча це є прерогативою суду», - пояснив Полозов.

За його словами, всі адвокати команди захисту українських моряків заявляють заперечення на проведення цієї експертизи.

Читайте також: Денісова обговорила з французьким дипломатом звільнення українських політв'язнів

Як повідомлялося, 25 листопада 2018 року російські прикордонники біля берегів анексованого Криму обстріляли й захопили три кораблі Військово-морських сил України: катери «Бердянськ», «Нікополь» і буксир «Яни Капу», які прямували з Одеси до Маріуполя, а також їх екіпажі. У полон потрапили 24 українці, троє з них дістали поранення.

Підконтрольний Росії «суд» в окупованому Криму заарештував усіх затриманих українських військових за звинуваченням у нібито незаконному перетині кордону. Зараз їх тримають у СІЗО в Москві.

24 січня 2019 року Парламентська асамблея Ради Європи прийняла резолюцію, в якій офіційно вимагає від Росії поводитися із захопленими в районі Керченської протоки українськими військовими моряками відповідно до Женевської конвенції про військовополонених.

Як відомо, 17 квітня Лефортовський районний суд Москви продовжив до 24 липня термін тримання під вартою всім захопленим під час атаки в Керченській протоці українським морякам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-