Денісова обговорила з французьким дипломатом звільнення українських політв'язнів

Денісова обговорила з французьким дипломатом звільнення українських політв'язнів

Укрінформ
Уповноважений ВР з прав людини Людмила Денісова з послом Франції з питань прав людини Франсуа Крокетом обговорили ситуацію щодо дотримання прав людини в Україні.

Зокрема, обговорили захист прав національних меншин та ВПО, та ситуацію з правами людини в окремих районах Донецької та Луганської областей.

Про це Денісова повідомила у себе на сторінці у Facebook.

"Окремо зупинилися на українських політв’язнях та військовополонених на території РФ та окупованого Криму, яких вже налічується 113 осіб. Франсуа Крокет повідомив, що спілкувався з російським омбудсменом Тетяною Москальковою, але позитивного результату ця розмова не дала", - зазначила вона.

Сторони також обговорили питання сприяння посла у перемовинах з РФ щодо подальшої долі ув’язнених українців Павла Гриба та Едема Бекірова, які перебувають у тяжкому стані.

Денісова зауважила, що 11 травня минає п’ять років з моменту затримання українського режисера Олега Сенцова. Французький посол наголосив, що ім’я Олега буде традиційно згадуватися на Каннському кінофестивалі, який відбудеться наступного тижня. Згадав він і про утримуваного РФ журналіста Романа Сущенка, за яким також слідкують у Франції.

Читайте також: Денісова нагадала, до чого призвела примусова "паспортизація" жителів анексованого Криму

"Принагідно подякувала пану послу за позицію французького Президента Еммануеля Макрона щодо звільнення українських військовополонених моряків. Франсуа Крокет запевнив, що Франція підтримуватиме і надалі Україну та використовуватиме для цього усі міжнародні майданчики", - зазначила Денісова.

За її словами, наприкінці розмови посол відзначив наскільки демократично та прозоро відбулися вибори Президента України в умовах військових дій у нашій державі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-