Денісова нагадала, до чого призвела примусова

Денісова нагадала, до чого призвела примусова "паспортизація" жителів анексованого Криму

Укрінформ
Спрощена процедура набуття громадянства РФ для жителів окупованих територій Донбасу спричинить новий виток гібридної війни. Разом з тим, жителі окупованого сходу залишаться громадянами України.
Про це у Facebook заявила Уповноважений ВР України з прав людини Людмила Денісова.

“Прийняття Російською Федерацією спрощеної процедури набуття громадянства РФ для жителів окупованих територій Донбасу спричинить новий виток гібридної війни, яку вже п’ять років веде Росія проти України. Своїми діями РФ вкотре продемонструвала, що є учасником конфлікту на Донбасі”, - заявила Денісова.

Вона зазначила, що мотивуючи своє рішення захистом прав і свобод людини і громадянина, Російська Федерація ігнорує загальноприйняті принципи та норми міжнародного гуманітарного права та ставить під загрозу життя людей на окупованих частинах Донбасу. “Ми добре пам’ятаємо, як відбувалася примусова «паспортизація» в анексованому Криму - незгодних позбавляли прав на нормальне життя та піддавали утискам”, - наголосила Омбудсмен.

Вона також підкреслила, що жителі окупованого сходу, навіть отримавши під тиском російські паспорти, залишаться такими ж громадянами України, як і жителі інших територій України.

Читайте також: Паспорти РФ на Донбасі: звернення Ради до світу включили у порядок денний

Денісова висловила різкий протест проти дій керівництва Російської Федерації та закликала всю міжнародну спільноту засудити втручання сусідньої держави в державний суверенітет України. “Мільйони громадян України, які опинились у заручниках Російської Федерації та її маріонеткових «республік», потребують допомоги усього світу”, - зазначила український Омбудсмен.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-