ФСБ стверджує, що під час в'їзду в окупований Крим затримала українця

ФСБ стверджує, що під час в'їзду в окупований Крим затримала українця

Укрінформ
Співробітники ФСБ РФ стверджують, що в загальному пасажиропотоці на пункті пропуску "Джанкой" затримали громадянина України, який нібито перебував у розшуку в сусідній Росії.

Про це 3 травня заявила прес-служба прикордонного управління ФСБ Росії по Криму, інформує Крим.Реаліі.

Як повідомляється, затриманого чоловіка підозрюють у вчиненні кримінального діяння, передбаченого частиною 3 статті 158 Кримінального кодексу Росії (крадіжка, вчинена у великих розмірах).

У ФСБ Росії стверджують, що за останній тиждень це вже третій випадок, коли прикордонники виявили осіб, оголошених у розшук.

У квітні ФСБ заявила, що за місяць під час в'їзду в окупований Крим затримано 5 осіб, які знаходилися в розшуку в сусідній Росії.

Читайте також: Правозахисники заявляють про 86 політв'язнів в окупованому Криму

У Держприкордонслужбі України неодноразово заявляли, що ідентифікувати затриманих ФСБ на адмінкордоні з Кримом громадян України неможливо, так як російська сторона не відкриває їх персональні дані. Також українські прикордонники стверджують, що не підтримують "контактів з окупантами".

Після анексії Криму Росією на початку 2014 року між материковою Україною і півостровом проліг формально адміністративний, але фактично - справжній кордон. У Херсонській області на адмінкордоні з Кримом працюють три контрольних пункти в'їзду/виїзду - "Каланчак", "Чонгар" і "Чаплинка".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-