Чубаров показав логотип до 75-ї річниці депортації кримських татар

Чубаров показав логотип до 75-ї річниці депортації кримських татар

Фото
Укрінформ
Затверджено логотип до 75-ї річниці депортації кримських татар, який буде використовуватися на заходах до Дня пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу - 18 травня.

Про це у Facebook повідомив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

"Так виглядає різними мовами затверджене лого, котре використовуватиметься на всіх меморіальних заходах, присвячених Дню пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу", - написав Чубаров.

Логотип розробила команда Кримського дому. На чорному тлі залізничні рейки червоного кольору утворюють тамгу - родовий знак кримської династії Гіраїв. Над знаком дата 18.05.1944, під зображенням тамги - напис "75-ті роковини геноциду крімськотатарського народу" (розроблені чотири варіанти: кримськотатарською, українською, англійською та турецькою мовами).

Читайте також: ЄС занепокоєний погіршенням ситуації з правами людини у Криму

18 травня 1944 року з Криму до республік Середньої Азії та регіонів Росії за наказом Сталіна були насильно виселені корінні жителі півострова - кримські татари. За різними джерелами, були депортовані від 180 тис. до 230 тисяч осіб, з яких близько 46% загинули в дорозі і в перші роки життя у вигнанні. Крім кримських татар, з серпня 1941 року по червень 1944 року з Криму були також виселені німці, вірмени, болгари, греки, італійці.

12 листопада 2015 року Верховна Рада України визнала депортацію кримських татар геноцидом і проголосила 18 травня Днем пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-