Зеленський обіцяє повернути полонених українських моряків

Зеленський обіцяє повернути полонених українських моряків

Укрінформ
Кандидат у Президенти Володимир Зеленський пообіцяв на посаді глави держави зробити все можливе для поверення захоплених український моряків.

Про це він сказав на брифінгу в неділю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Найголовніше для нас - повернути наших хлопців живими. Крім Мінських домовленостей, для нас зараз задача номер один - повернути всіх наших заручників, всіх військових полонених, наших моряків - це наша перша задача", - сказав він.

Зеленський повідомив, що спілкувався з родичами полонених моряків.

"Сьогодні в мене ще немає офіційного статусу Президента України, але я спілкувався з родичами, з матерями наших моряків, я зроблю все, щоб їх повернути, я не можу вам обіцяти, але зроблю все, щоб повернути наших хлопців додому. Це пріоритена задача не тільки для мене, а й для кожного українця, я переконий, що всі чекають цього результату", - сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, 25 листопада 2018 року російські прикордонники біля берегів анексованого Криму обстріляли і захопили три кораблі Військово-морських сил України: катери "Бердянськ", "Нікополь" і буксир "Яни Капу", що прямували з Одеси до Маріуполя, а також їхні екіпажі. У полон потрапили 24 українці, троє з них були поранені.

Читайте також: Зеленський планує перезавантажити Мінський процес

Підконтрольний Росії "суд" в окупованому Криму заарештував всіх затриманих українських військових за обвинуваченням у нібито незаконному перетині кордону. Зараз вони утримуються в СІЗО у Москві.

24 січня 2019 року Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію, в якій офіційно вимагає від Росії поводитися із захопленими в районі Керченської протоки українськими військовими моряками відповідно до Женевської конвенції про військовополонених.

17 квітня Лефортовський районний суд Москви залишив іще на три місяці в СІЗО усіх 24 українських моряків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-