Російські прокурори вимагають для кримського активіста Каракашева 9 років колонії

Російські прокурори вимагають для кримського активіста Каракашева 9 років колонії

Укрінформ
Російська прокуратура запросила 9 років колонії загального режиму для лівого активіста з Євпаторії Євгена Каракашева, обвинуваченого в закликах до тероризму.

Про це повідомляє "Крим.Реаліі".

"Сьогодні в Північно-Кавказькому окружному військовому суді в Ростові-на-Дону почалися дебати сторін у справі Каракашева. Держобвинувач у своєму виступі заявив, що попри невизнання Євгеном Каракашевим провини, його провину нібито доведено в ході процесу", - йдеться в повідомленні.

На думку прокурора, вина Каракашева нібито підтверджується протоколами обшуку й оперативно-розшукових заходів, висновком експерта-лінгвіста, показаннями свідка обвинувачення Сергія Васильченка та російських понятих-військовослужбовців.

Пом'якшуючих обставин держобвинувач не побачив і попросив визнати Євгена Каракашева винним за частиною 1 і частиною 2 статті 205.2 Кримінального кодексу Росії і засудити до 9 років колонії загального режиму. Як додаткове покарання прокурор попросив накласти на Каракашева заборону на «діяльність, пов'язану з адмініструванням сайтів з використанням електронних або інформаційно-телекомунікаційних мереж, у тому числі й інтернет.

Як повідомляв Укрінформ, 1 лютого 2018 року в Євпаторії співробітники так званого кримського управління слідчого комітету Росії затримали Євгена Каракашева за підозрою в екстремістських висловлюваннях у соціальних мережах. Пізніше суд заарештував його. Каракашев вважає висунуті проти нього звинувачення неправдивими і сфабрикованими.

Читайте також: Кримські окупанти відмовилися закривати справу про “екстремізм” у соцмережах

За інформацією правозахисного центру "Меморіал", Євген Каракашев значиться в так званому "списку Сенцова" - переліку політв'язнів, які перебувають у Криму або вивезені з півострова окупаційною російською владою за різними сфабрикованими звинуваченнями. У справі Каракашева також пройшли обшуки в будинках активістів Олексія Шостаковича, Олексія Присяжнюка, Ігоря Панюти, Івана Маркова та Артема Воробйова.

Фото Крим.Реалії

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-