Кримські окупанти відмовилися закривати справу про “екстремізм” у соцмережах

Кримські окупанти відмовилися закривати справу про “екстремізм” у соцмережах

Укрінформ
В окупованому Криму слідство відмовилося закривати кримінальну справу проти лівого активіста Євгенія Каракашева, який підозрюється в екстремізмі.

Про це повідомляють "Крим.Реалії".

"Російський слідчий Євпаторійського відділення Слідкома Алгіз Абушаєв відмовився закрити кримінальну справу проти лівого активіста Євгенія Каракашева за підозрою в екстремістських висловлюваннях в соцмережі (ч. 1 ст. 282 Кримінальний кодекс Росії) ", - йдеться в повідомленні.

Відповідну постанову так званий слідчий направив адвокатові Олексію Ладіну у відповідь на клопотання про припинення кримінального переслідування Каракашева у зв'язку з відсутністю в його діях складу злочину.

Слідство вважає, що зібрано «досить доказів того, що Каракашев нібито свідомо публікував відео про приморських партизанів, яке визнане на території Росії екстремістським», а також «мав на меті призвати невизначене коло осіб до негативних дій, спрямованих на збудження соціального розбрату, пов'язаних із закликами до насильства».

Читайте також: В окупованому Криму продовжили арешт "лівому активісту" за пости у соцмережах

Стверджується також, що Каракашев розповсюдив відео в закритому чаті з обмеженим колом осіб, що складається з 35 осіб.

1 лютого 2018 року співробітники так званого кримського управління слідчого комітету Росії затримали Євгенія Каракашева в Євпаторії за підозрою в екстремістських висловлюваннях в соціальних мережах. Пізніше суд заарештував його. Каракашев вважає висунені проти нього обвинувачення неправдивими і сфабрикованими.

У справі Каракашева «також пройшли обшуки у будинках активістів Олексія Шестаковича, Олексія Присяжнюка, Ігоря Панюти, Івана Маркова та Артема Воробйова.

Як повідомляв Укрінформ, 22 жовтня Євпаторійський міський "суд" подовжив запобіжний захід у вигляді утримання під вартою анархістові і лівому активістові з Євпаторії Євгенію Каракашеву, якого підозрюють в екстремістських висловлюваннях в соцмережах. Він залишиться в СІЗО до 30 листопада".

За інформацією правозахисного центру "Меморіал", Євгеній Каракашев значиться в так званому "списку Сенцова" - переліку політв'язнів, які затримані, знаходяться в Криму або вивезені з півострова окупаційною російською владою за різними сфабрикованими звинуваченнями. З вимогою звільнити усіх цих політв'язнів Кремля і оголосив своє голодування Олег Сенцов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-