В окупованому Криму продовжили арешт

В окупованому Криму продовжили арешт "лівому активісту" за пости у соцмережах

Укрінформ
В окупованому Криму підозрюваному в екстремістських висловлюваннях у соцмережах Євгену Каракашеву продовжили утримання під вартою до 30 листопада.

Про це повідомляє "Кримська солідарність".

"Євпаторійський міський суд" продовжив запобіжний захід у вигляді утримання під вартою анархісту і лівому активісту з Євпаторії Євгену Каракашеву, якого підозрюють в екстремістських висловлюваннях у соцмережах. Він залишиться в СІЗО до 30 листопада", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, "суддя" Ігор Вільховий задовольнив повністю клопотання "слідчого" Алгіза Абушева. Останній мотивував продовження арешту тим, що у справі Каракашева ще не завершилося попереднє розслідування.

Читайте також: ФСБ заявляє, що інтернет повинен бути під контролем спецслужб

Сам активіст і його адвокат Олексій Ладін заперечували проти продовження арешту, зазначивши що слідчий не зміг надати належні докази про те, що Каракашев може сховатися від правоохоронних органів і чинити тиск на свідків у разі його переведення під домашній арешт.

Як повідомлялося, 1 лютого 2018 року співробітники так званого кримського управління слідчого комітету Росії затримали Євгенія Каракашева в Євпаторії за підозрою в екстремістських висловлюваннях у соціальних мережах. Пізніше суд заарештував його. Каракашев вважає висунуті проти нього обвинувачення неправдивими і сфабрикованими.

1 березня в Севастополі по "справі Каракашева" відбулися обшуки у будинках інших лівих активістів Олексія Шостаковича, Олексія Присяжнюка, Ігоря Панюти, Івана Маркова та Артема Воробйова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-