ФСБ заявляє, що інтернет повинен бути під контролем спецслужб

ФСБ заявляє, що інтернет повинен бути під контролем спецслужб

Укрінформ
У Федеральній службі безпеки Росії заявляють, що кіберпростір має бути під контролем компетентних служб - нібито для боротьби з тероризмом.

Про це сказав журналістам перший заступник директора ФСБ Росії Сергій Смирнов за підсумками засідання ради Регіональної антитерористичної структури Шанхайської організації співпраці (ШОС) в Бішкеку, повідомляє ТАСС.

За словами Смирнова, на засіданні, де брали участь делегації восьми держав, що входять у ШОС, "багато питань було пов'язано із забезпеченням безпеки в кіберпросторі - це постійний моніторинг і обмін інформацією, пов'язаною з тероризмом або екстремізмом, пов'язаною з нашими функціями в цій сфері". "Ми запропонували таке рішення, і всі країни це підтримали", - повідомив він. Спільна робоча група експертів виробить пропозиції в цій сфері.

Смирнов зазначив, що виробити єдине рішення було непросто, оскільки немає єдиних критеріїв оцінки матеріалів в інтернеті через наявність в кожній державі ШОС власних систем моніторингу.

"Тим не менш, нам вдалося вийти на єдине узгоджене рішення. Для нас, професіоналів, давно очевидно, що кіберпростір має перебувати під контролем компетентних органів. Без цього гарантувати належне забезпечення інформаційної безпеки і успішно протистояти сучасним терористичним загрозам неможливо", - наголосив  він.

За його словами, прийняте на засіданні рішення "створює необхідні умови для ефективного співробітництва компетентних органів наших країн у моніторингу глобального інформаційного простору на предмет виявлення таких загроз".

Читайте також: Росія перекинула в Азовське море два кораблі берегової охорони ФСБ

Смирнов також заявив, що спецслужби країн ШОС створили захищений канал зв'язку для оперативного обміну інформацією, пов'язаною з загрозами тероризму.

За його словами, Росія під час свого головування в Регіональній антитерористичній структурі ШОС має намір опрацювати питання про створення спільного центру протидії новим викликам і загрозам безпеки. Він нагадав, що це було однією з пропозицій, озвучених президентом Росії Володимиром Путіним - про створення "універсального центру з протидії новим викликам і загрозам безпеки". "Поки це знаходиться на стадії внутрішньодержавного обговорення", - зазначив Смирнов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-