Московський суд залишив іще на три місяці в СІЗО усіх українських моряків

Московський суд залишив іще на три місяці в СІЗО усіх українських моряків

Укрінформ
Лефортівський районний суд Москви продовжив термін тримання під вартою ще чотирьом українським морякам.
Віктора Беспальченка, Владислава Костішина, Володимира Варимеза та Сергія Чулибу залишили СІЗО до 24 липня, як до того дванадцатьох військовополонених українських моряків, повідомляє Громадське.

Щойно надійшло повідомлення, що Лефортівський райсуд Москви продовжив термін тримання під вартою останнім вісьмом українським морякам.

Сторона обвинувачення просила продовжити арешт, наголошуючи на необхідності отримання результатів експертиз.

Читайте також: Денісова заявляє, що двом полоненим морякам потрібне медобстеження

Сторона захисту заявила, що українці є військовополоненими і мають бути звільнені, до того ж сторона захисту заявила, що захоплення моряків було фактом агресії з боку РФ.

Самі моряки не відповідали на жодні запитання окрім імені, віку та звання, наголошуючи, що відповідно до третьої Женевської конвенції є військовополоненими.

Раніше термін тримання під вартою продовжили чотирьом українським морякам Роману Мокряку, Андрію Оприску, Євгену Семидоцькому, Сергію Цибізову. Також під вартою залишили Володимира Терещенка, Богдана Головаша, Сергія Попова та Андрія Шевченка. Аналогічне рішення ухвалити стосовно Дениса Гриценка, В’ячеслава Зінченка, Михайла Власюка та Андрія Драча.

Як повідомляв Укрінформ, 17 квітня у Лефортовському районному суді Москви проходять засідання щодо продовження строків тримання під вартою 24 військовополонених українських моряків.

25 листопада 2018 року російські прикордонники біля берегів анексованого Криму обстріляли і захопили три кораблі Військово-морських сил України: катери «Бердянськ», «Нікополь» і буксир «Яни Капу», що прямували з Одеси до Маріуполя, а також їхні екіпажі. У полон потрапили 24 українці, троє з них були поранені.

Підконтрольний Росії «суд» в окупованому Криму заарештував всіх затриманих українських військових за обвинуваченням у нібито незаконному перетині кордону. Зараз вони утримуються в СІЗО у Москві.

24 січня 2019 року Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію, в якій офіційно вимагає від Росії поводитися із захопленими в районі Керченської протоки українськими військовими моряками відповідно до Женевської конвенції про військовополонених.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-