Джемілєв поставив Зеленському п'ять запитань про окупований Крим

Джемілєв поставив Зеленському п'ять запитань про окупований Крим

Укрінформ
Лідер кримських татар Мустафа Джемілєв звернувся до кандидата на пост президента Володимиру Зеленському і задав йому п'ять запитань про окупований Крим.

Про це повідомляє телеканал ATR.

«Шановний Володимире Олександровичу, за час передвиборної кампанії ми не почули від вас і деяких інших кандидатів в президенти ряд гострих для кримськотатарського народу та інших жителів Криму питань. Тому я хотів би вам поставити кілька запитань. Їх всього у мене п'ять. Прошу дати на них лаконічні відповіді », - сказав Джемілєв у своєму зверненні.

Лідер кримських татар запитав у кандидата в президенти наступне:

1. Чи вважаєте ви, як стверджує російська сторона, що Крим став частиною Російської Федерації в результаті вільного, демократичного волевиявлення жителів Криму? Чи ви все ж вважаєте її окупованою територією, яку беззастережно слід повернути до складу України?

2. Ви говорили, що ви докладете всіх можливих зусиль для налагодження добросусідських відносин з Російською Федерацією, для встановлення миру. Оскільки не ми нападали на Російську Федерацію, не ми окупували частину її території, не ми нав'язували Росії, яким шляхом їй іти, то хотів би знати, які поступки ви маєте на увазі для того, щоб встановити так званий мир з Російською Федерацією? Чи включають ці поступки, наприклад, визнання законності анексії Криму, визнання так званих республік Донецька і Луганська, нехай навіть у складі України?

3. Чи погодитеся ви на зустріч з Путіним, якщо він запропонує провести цю зустріч на території анексованого Криму?

4. Деякі кандидати в президенти під час першого туру виборчої кампанії говорили, що для встановлення хороших відносин з Росією вони знімуть блокаду з Криму. Якщо ви станете президентом, теж підете на такі кроки?

5. Яка ваша позиція щодо зміни статусу Автономної Республіки Крим на Кримську автономію - тобто, переформатування на територіально-національну автономію, яка була ліквідована радянським режимом після геноциду кримськотатарського народу?

Читайте також: Зачистка "Кримської солідарності" - це тест Кремля на реакцію Заходу - правозахисниця

Як повідомлялося, у другий тур виборів Президента України вийшли шоумен Володимир Зеленський і діючий Президент Петро Порошенко.

За офіційними результатами першого туру виборів Президента України, за Зеленського проголосували 30,24% виборців, за Порошенка - 15,95% виборців.

Другий тур відбудеться 21 квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-