Перша книга Сенцова українською побачить світ за місяць

Перша книга Сенцова українською побачить світ за місяць

Укрінформ
Збірник автобіографічних оповідань кінорежисера Олега Сенцова “Жизня” вже за місяць з’явиться на полицях українських книгарень.

Про це повідомили у "Видавництві Старого Лева”.

“Книга видана завдяки ініціативі української продюсерки Анни Паленчук, спільними зусиллями “Видавництва Старого Лева” й Українського ПЕН. Олег, який є політичним в’язнем у РФ, брав активну участь у виданні збірки та самостійно обирав її оформлення", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, книга буде двомовною: художня проза Сенцова вперше звучить українською в перекладі Сергія Осоки. Видання також міститиме оповідання в оригіналі — російською.

Автобіографічні оповідання Олега Сенцова вже виходили в Україні - у видавництві “Laurus” 2015 року. Проте це перша публікація його творів у перекладі українською, що подаються поруч із російськомовними оригіналами.

“Раніше ці тексти виходили під назвою “Рассказы”. Рішення змінити цю назву на “Жизня” ухвалив Олег. Для нього це було дуже важливо, адже саме так він для себе називав цю збірку оповідань з самого початку. Як мені здається, це винятково вдала назва, адже у цьому слові “Жизня” концентрується те сентиментальне почуття гумору та самоіронія, які так притаманні Олегу”, — розповіла Анна Паленчук.

Читайте також: У Ризі переглянули фільм "Процес" та провели флешмоб на підтримку Сенцова і Гриба

Водночас, виконавчий директор Українського ПЕН Тетяна Терен повідомила, що книжка “Жизня” з’явиться цього року в перекладі не лише українською, а й англійською, польською та німецькою мовами.

Олег Сенцов — український кінорежисер, сценарист та письменник, громадський активіст. Лауреат Премії Сахарова “За свободу думки” та Національної премії України ім. Тараса Шевченка.

У травні 2014 року, після анексії Криму Росією, Сенцов був затриманий російськими силовиками. За звинуваченням у тероризмі засуджений російським судом до 20 років ув’язнення з відбуванням покарання у колонії суворого режиму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-