У Ризі переглянули фільм

У Ризі переглянули фільм "Процес" та провели флешмоб на підтримку Сенцова і Гриба

Фото
Укрінформ
В Європейському домі Риги у вівторок ввечері відбувся показ фільму Аскольда Курова «Процес» про Олега Сенцова. 

Учасники заходу провели флешмоб на підтримку Сенцова та іншого бранця Кремля Павла Гриба, якому нещодавно був винесений вирок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

В латвійському Європейському домі був показаний фільм Аскольда Курова «Процес: Російська держава проти Олега Сенцова». Організатор показу - команда Ризького фестивалю документальних та короткометражних фільмів 2Annas ISFF. 

Програмний куратор Фестивалю Лайма Гражданович перед показом сказала кілька слів на рішучу підтримку Олега Сенцова та всіх заручників Кремля. Потім було показано відео-звернення Аскольда Курова, який товаришує з ув'язненим українським кінорежисером.

 Після перегляду присутні провели флешмоб на підтримку Олега Сенцова, Павла Гриба та інших українських політв’язнів у Росії.

Серед учасників заходу були багато активістів української громади, які постійно беруть участь у таких заходах, листуються з багатьма українськими політв’язнями в РФ.

Нагадаємо, українського режисера Олега Сенцова було засуджено в Росії на 20 років колонії суворого режиму в серпні 2015 року нібито за підготовку терактів в Криму. Він відбуває покарання в місті Лабитнангі Ямало-Ненецького автономного округу. У травні 2018 року Сенцов оголосив голодування на підтримку українських політв'язнів в Росії, яке тривало понад 140 діб.

24 серпня 2017 року в Гомельській області Білорусі зник українець Павло Гриб, який поїхав туди на зустріч з дівчиною з Сочі, з якою познайомився в інтернеті. Пізніше в інтерв'ю дівчина зізналася, що запросити хлопця в Білорусь її змусили співробітники ФСБ РФ. У вересні стало відомо, що українець знаходиться в слідчому ізоляторі міста Краснодара (РФ), йому висунуто обвинувачення в тероризмі. Тоді ж його адвокат заявила, що Гриба викрали співробітники ФСБ. 22 березня суд Російської Федерації засудив Гриба до шести років ув’язнення. Після чого той оголосив голодування, яке загрожує його життю, адже він і до того перебував у критичному стані.

Фото: латвійське Товариство підтримки України, Олег Кудрін

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-