"Справа Веджіє Кашка": свідки захисту розповіли нові подробиці

Укрінформ
У вівторок в окупованому Криму на засіданні у "справі Веджіє Кашка" були допитані свідки захисту, які розповіли, що так званий потерпілий Юсуф Айтан і раніше неодноразово позичав гроші у людей, "забуваючи" їх повертати.

Про це повідомив адвокат Айдер Азаматов у відео, опублікованому у Facebook активістом Заїром Смедляєвим.

"Свідки підтвердили, що Юсуф Айтан кілька разів брав грошові кошти в борг у інших людей і всіляко уникав з ними зустрічей, щоб не повертати свої борги. Для вирішення своїх фінансових проблем Айтан залучав нових знайомих і один зі свідків у суді підтвердив, що він теж допомагав вирішити проблеми Айтана, але теж виявився обдуреним їм", - повідомив Азаматов.

Адвокат зазначив, що свідчення самого потерпілого, які він давав у «суді» і які зафіксовані в протоколах слідства, суперечать один одному.

"Справа в тому, що потерпілий на допиті в суді давав ті свідчення, які ніяк не відповідали тим показанням, що зафіксовані в протоколах допиту. Як ми переконалися сьогодні, його показання суперечать і показанням свідків і людей, які його дуже добре знають", - розповів Азаматов.

Адвокат заявив, що знову клопотав у «суді» про оголошення показань потерпілого громадянина Туреччини Юсуфа Айтана, що дає суперечливі відомості суду і слідству.

Крім того, свідки повідомили, що в день затримання в Сімферополі фігуранта справи Асана Чапуха його будинок у Ялті, в якому ніхто не проживав, було оточено силовиками, після чого там виявили три автомати Калашникова.

"Ще два свідки захисту повідомили, що спостерігали, як у день затримання фігурантів справи 23 листопада 2017 року за місцем їхнього проживання знаходилися правоохоронці. Свідки підтвердили, що з 12 години до моменту проведення обшуку силовики нікого не пропускали по вулиці, тобто доступ до цих людей було обмежено", - зазначив адвокат.

Читайте також: Кримські окупанти допитали громадянина Туреччини у "справі Веджіє Кашка"

Як повідомляв Укрінформ, Кязіма Аметова, Бекіра Дегерменджі, Руслана Трубача й Асана Чапуха затримали 23 листопада 2017 року за нібито вимагання грошей у громадянина Туреччини, який тривалий час не повертав борг ветерану кримськотатарського національного руху Веджіє Кашка. Силовики намагалися затримати і саму 83-річну Кашка, проте їй стало зле і вона померла в машині "швидкої допомоги". Окупаційна влада відмовилася розслідувати причини смерті Кашка. На прохання родичів загиблої адвокат Микола Полозов почав власне розслідування причин смерті Веджіє Кашка.

Зараз всі фігуранти справи перебувають під домашнім арештом, трьом із них дозволено в денний час відвідувати лікарню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-