В Україні відкрили збір коштів для дітей кримськотатарських політв'язнів

В Україні відкрили збір коштів для дітей кримськотатарських політв'язнів

Укрінформ
Журналіст, ведучий телеканалу ATR Шевкет Наматулаєв почав збір грошей для дітей кримських татар, які були затримані вранці 27 березня в результаті масової облави.

Про це він написав у Facebook.

"Сьогодні, після ранкової облави окупаційних силовиків на кримських татар, 55 дітей залишилися без батьків!.. Давайте проявимо солідарність з кримськими татарами, які продовжують боротися проти путінського режиму в Криму. Я оголошую збір коштів для надання допомоги сім'ям, які залишилися без годувальників. За п'ять років окупації Криму десятки кримських татар опинилися за ґратами за надуманими звинуваченнями. Більше ста дітей ростуть без батьків, до них ще додалися сьогоднішні 55 дітей!" - написав він.

Читайте також: Єльченко звернувся до Генсека ООН через російські репресії в Криму

Нагадаємо: в середу, 27 березня, окупаційні силовики провели обшуки у 23 будинках в Сімферополі та в двох будинках в Білогірському районі. Пізніше стало відомо ще про три обшуки в Червоногвардійському районі.

Читайте також: Україна ООН попередила про загрозу нової хвилі репресій в Криму

Відомо про 20 затриманих кримських татар. Дев'ятьох з них увечері 27 березня заарештували до 15 травня. Також було затримано двох активістів, які висвітлювали ранкові події в Криму. Одного з них заарештували на п'ять діб, другого присудили штраф у розмірі 500 рублів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-