Окупанти розірвали оренду єдиного в Криму храму ПЦУ — за “борги”

Окупанти розірвали оренду єдиного в Криму храму ПЦУ — за “борги”

Укрінформ
Російська влада достроково розірвала договір оренди єдиного в анексованому Росією Криму храму Православної церкви України (ПЦУ).

Про це написав у середу у Facebook архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій Зоря.

«Сьогодні Управління Кримської єпархії помісної УПЦ отримало листа від окупаційного «Міністерства земельних і майнових відносин» про дострокове розірвання договору оренди на будівлю, де знаходиться єдиний в Сімферополі храм Православної церкви України. Причина - «відсутність оплати оренди» в розмірі 2 (два) рублі. Вимагають компенсувати збитки і сплатити штраф «до бюджету республіки» в 2 тис. рублів, а також звертаються до «суду» з позовом щодо припинення оренди. Це при тому, що визначена в документах орендна плата давно була внесена!» - зазначив він.

Читайте також: ПЦУ готова прийняти намісника Лаври Павла, якщо він покається — Епіфаній

За словами Зорі, одночасність атаки російських силовиків проти кримських татар і черговий крок окупантів у напрямку знищення присутності української церкви - події з одного ряду.

«Окупанти проводять «зачистку» нелояльних», - додав Зоря.

Як повідомлялося, 3 березня російські силовики затримали архієпископа Сімферопольського і Кримського Климента (Куща) на автовокзалі в Сімферополі.

У Центральному райвідділі поліції Сімферополя його спочатку звинуватили у крадіжці церковного майна - за анонімною заявою "прихожанина". Потім перевели до Київського райвідділу, де висунули нове обвинувачення - в образі честі та гідності поліцейських: свідок, нібито, показав, що архієпископ начебто нецензурно висловлювався при затриманні. Священика протримали в поліції понад дев'ять годин. Завдяки широкому розголосу та підтримці адвокатів Еміля Курбедінова, Миколи Полозова та інших архієрея відпустили без складання протоколу.

МЗС України висловило протест проти затримання архієпископа Климента.

Згодом сам архієпископ Климент висловив думку, що провокації проти нього не припиняться.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-