В ході обшуків у Криму російські силовики затримали щонайменше 10 осіб

В ході обшуків у Криму російські силовики затримали щонайменше 10 осіб

Укрінформ
В ході обшуків у будинках кримських татар в анексованому Криму російські силовики затримали щонайменше 10 осіб.

Про це повідомляє у Facebook громадське об'єднання «Кримська солідарність».

«Закінчилися обшуки в будинках Сейтхалілова Рустема, Тофіка Абдулгазієва, Джеміля Гафарова, Сейрана Муртази, Аліма Керімова, Фархада Базарова, Меджита Абдурахманова, Якима Бекірова, Рустема Шейхалієва, Сейтвелі Сейтаптієва і Яшара Муєдінова. Їх відвезли до відділу УФСБ м. Симферополь», - йдеться в повідомленні.

Раніше російські силовики відвезли до управління ФСБ Росії у Криму жителів Сімферополя Фархада Базарова, Різу Іззєтова і Шабана Умерова.

Також, за даними «Кримської солідарності», в ході обшуку в мікрорайоні Кам'янка Сімферополя було затримано п'ятьох осіб з тих, хто прийшов підтримати своїх співвітчизників. Цьому передувала бійка між російськими силовиками і жителями Кам'янки.

Читайте також: Обшуки в Криму: російські силовики побилися з жителями Кам'янки, є затримані

Як повідомлялося, співробітники ФСБ, МВС Росії й Росгвардіі уранці 27 березня проводять обшуки у щонайменше 25 будинках кримських татар в анексованому Криму в рамках кримінальних справ проти кількох жителів Криму, підозрюваних в участі в діяльності забороненої в Росії релігійної організації «Хізб ут-Тахрір».

У ФСБ Росії підтвердили проведення обшуків у Криму, проте не назвали кількості підозрюваних та їхні прізвища.

Повідомлялося, що обшуки проходять у селі Строганівка Сімферопольського району, в мікрорайоні Кам'янка Сімферополя, селі Володимирівка Білогірського району Криму.

За даними активістів, у мікрорайоні Кам'янка квартал, де проходить обшук, перекрито Росгвардією. Місцевих жителів не пропускають додому.

Захисники заарештованих і засуджених у «справі Хізб ут-Тахрір» кримчан вважають їхнє переслідування мотивованим за релігійною ознакою. Адвокат Еміль Курбедінов зазначає, що переслідувані у цій справі російськими правоохоронними органами - переважно кримські татари, а також українці, росіяни, таджики, азербайджанці і кримчани іншого етнічного походження, які сповідують іслам.

Представники міжнародної ісламської політичної організації «Хізб ут-Тахрір» називають своєю місією об'єднання всіх мусульманських країн в ісламському халіфаті, але вони відкидають терористичні методи досягнення цього і кажуть, що піддаються несправедливому переслідуванню в Росії. Верховний суд Росії заборонив «Хізб ут-Тахрір» у 2003 році, включивши до списку 15 об'єднань, названих «терористичними», повідомляє «Крим.Реаліі».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-