ФСБ готує нову

ФСБ готує нову "справу Хізб ут-Тахрір" у Криму - Курбедінов

Укрінформ
Адвокат Еміль Курбедінов заявив, що ФСБ готує в Криму "новий сімферопольський осередок "Хізб ут-Тахрір ".

Він припустив, що за результатами обшуків силовиків може бути заарештовано 10 осіб.

Про це Курбедінов заявив у своєму прямому ефірі, розміщеному на сторінці в Facebook.

"Очевидно, це буде черговий осередок Хізб ут-Тахрір, швидше за все знову сімферопольський осередок. І, очевидно, як мінімум, 10 осіб буде заарештовано. Імовірно завтра пройдуть суди щодо обрання запобіжного заходу", - сказав Курбедінов.

Він повідомив, що його підзахисний Тофік Абдулгазіев - один з кримських татар, якого обшукували, перебуває ймовірно в кримському управлінні ФСБ, куди він прямує. На обшук в його будинок адвоката не пропустили, і адресу, за якою його відвезли, не повідомили.

За словами Курбедінова, родичі Абдулганіева розповіли йому, що під час обшуку силовики підкинули в їх будинок заборонену літературу.

"Сто відсотків підкинули, бо тільки вчора і позавчора вони в цьому місці прибиралися, і цієї літератури там не було. Співробітники відразу цілеспрямовано туди зайшли і відразу вказали на ці книги, які були на видноті", - послався Курбедінов на слова родичів Абдулгазіева .

Читайте також: Більшість кримчан, яких обшукують, підтримували політв'язнів - Денісова

Адвокат припустив, що його підзахисному висунуть статтю 205.5 (участь в організації Хізб ут-Тахрір).

Він назвав масові обшуки в будинках кримських татар "черговою акцією залякування проти кримських татар і мусульман" і закликав підтримати постраждалих співвітчизників.

Як повідомляв Укрінформ, у середу, 27 березня, ранок у Криму почалося з масових облав на будинки кримських татар, щонайменше в 25-ти будинках пройшли обшуки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-