Кримські окупанти затримали проукраїнського журналіста - ЗМІ

Кримські окупанти затримали проукраїнського журналіста - ЗМІ

Укрінформ
В окупованому Криму повідомляють про затримання ялтинського журналіста Євгена Гайворонського.

Інформацію про це 26 березня поширюють у соцмережах кримські активісти, однак офіційного підтвердження поки що немає, повідомляє Крим.Реаліі.

Раніше севастопольський інформаційний сайт «Примечания» оголосив, що припинив співпрацю з ялтинським журналістом Гайворонським після його «проукраїнських висловлювань» і коментарів, які «не відображають позицію редакції».

Гайворонський вважає, що севастопольський інформаційний сайт «Примечания» припинив з ним співпрацю через позицію з питання анексії Криму, критику на адресу президента Росії Володимира Путіна і російської влади півострова.

Читайте також: На адмінкордоні окупанти допитують кримськотатарських активістів

В Ялті 6 березня російські силовики провели обшук у Гайворонського за місцем його проживання. У нього було вилучено документи, електронну техніку, телефон, комп'ютер. Проросійський блогер Ілля Большедворов повідомляв, що «офіційні причини» обшуку у Гайворонського йому не відомі.

Гайворонський народився у Донецьку, навчався на журфаці місцевого вишу і займався в місті журналістською діяльністю. В Ялті живе кілька років. Працював речником у місцевій проросійській громадській організації «Народное единство», активісти якої в березні 2014 року збирали підписи за проведення «референдуму» про приєднання півострова до Росії. Потім Гайворонський редагував проросійський «Евразийский журнал». На цій посаді він хвалив президента Росії Володимира Путіна під час перегляду його щорічного послання, яке транслювалося на набережній Ялти.

Деякий час Гайворонський був кореспондентом кримської редакції російського видання «Комсомольская правда». Після звільнення з неї став співпрацювати з севастопольським виданням «Примечания», яке називають опозиційним за критику місцевої влади.

На початку лютого 2018 року Гайворонський повідомив, що його побили в центрі Ялти. За словами постраждалого, того дня він йшов на зустріч з читачем - поговорити про майбутній ремонт у міському парку. Журналіст вважає замовником цього нападу ялтинського девелопера Дмитра Тюкаєва, «бізнесу і порушенням закону якого» він присвятив кілька журналістських розслідувань. Тюкаєв заявив, що подав позов до Гайворонського про захист честі, гідності і ділової репутації у зв'язку зі згадкою свого імені в цій історії. Гайворонського публічно звинуватили в інсценуванні події.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-