На адмінкордоні окупанти допитують кримськотатарських активістів

На адмінкордоні окупанти допитують кримськотатарських активістів

Укрінформ
Російські прикордонники затримали і повели на допит двох активістів "Кримської солідарності" Ремзі Бекірова і Руслана Сулейманова на контрольованій окупаційною владою стороні адмінкордону між Херсонською областю та Кримом.

Про це в Facebook повідомляє "Кримська солідарність".

"За словами дружини (Ремзі Бекірова - ред.) Халіде Бекірової стало відомо, що о 9.10 ранку були затримані на "російському кордоні «Каланчак» й утримуються до цього часу в модулі для додаткових перевірок активісти "Кримської солідарності" Ремзі Бекіров і Руслан Сулейманов", - пише "Кримська солідарність".

За даними організації, затриманих активістів повели на допит "під приводом сумнівів у достовірності документів, що засвідчують особу, які виникли у працівників прикордонної служби".

Читайте також: Українського політв'язня відправили до російської лікарні

Як повідомляє "Кримська солідарність", вперше Бекіров і Сулейманов були затримані в лютому 2017 року поблизу будинку Марлена Мустафаєва. Вони були засуджені й відбували адміністративний арешт (5 діб) за "несанкціонований мітинг".

У березні 2017 року так званий Сімферопольський районний суд знову затримав і заарештував на три доби активіста Ремзі Бекірова за нібито поширення екстремістських матеріалів у соцмережі.

Крім того, Сулейманов, який брав участь в одиночному пікеті на підтримку заарештованих кримських татар, був оштрафований на 10000 рублів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-