Півтори тисячі десантників: РФ почала масштабні навчання в Криму

Півтори тисячі десантників: РФ почала масштабні навчання в Криму

Укрінформ
В окупованому Криму проходять масштабні навчання повітряно-десантних військ за участю півтори тисячі десантників і більш як 300 одиниць військової техніки.

Про це повідомляє Міністерство оборони РФ .

"Сьогодні на території Криму почалося тактичне навчання з десантно-штурмовим і артилерійським полками 7-ї гвардійської десантно-штурмової дивізії (гірської). Масштабним заходом з десантуванням і бойовою стрільбою керує командир з'єднання гвардії полковник Андрій Суховецький", - йдеться в повідомленні, розміщеному на офіційному сайті Міноборни РФ.

За його даними, в навчаннях задіяно понад 1,5 тисячі десантників, більш як 300 одиниць бойової техніки, а також літаки військово-транспортної авіації, вертольоти армійської авіації та великі десантні кораблі Чорноморського флоту.

Відомство повідомляє, що, в ході навчання відпрацьовуються питання перекидання військ на великі відстані "комбінованим способом і в найкоротші терміни".

Читайте також: Окупанти незаконно вивозять експонати кримських музеїв у Татарстан

Окупанти проводять десантування особового складу і військової техніки з літаків військово-транспортної авіації, а також висадку підрозділів ВДВ з бойових десантних кораблів "з метою захоплення і знищення пунктів управління умовного противника і табору підготовки незаконних збройних формувань".

У повідомленні уточнюється, що десантники відпрацюють "захоплення вигідних рубежів і утримання їх з метою забезпечення висадки і просування головних сил угруповання, за підтримки вогню артилерії, фронтової і армійської авіації, розрахунків безпілотних літальних апаратів, а також доданих танкових підрозділів".

Розвідка МОУ фіксує підготовку Росії до переміщення ядерних боєприпасів на територію окупованого Криму.

Як повідомляв Укрінформ, представник ГУР Міноборони України Вадим Скібіцький заявив, що в цьому році вже фіксували проведення навчань в підрозділах, які залучаються до транспортування ядерних боєприпасів з території РФ на територію окупованого Криму. Ці питання входять в завдання 12 головного управління МО РФ, яке спільно з іншими підрозділами кримського окупаційного угруповання відпрацьовує переміщення ядерних боєприпасів на півострів і здійснює їх підготовку до бойового застосування.

Крім того, Скібіцький розповів про формування Росією на території Південного військового округу ще однієї ракетної бригади, яка матиме на озброєнні ракетні комплекси "Іскандер". А також нові крилаті ракети збільшеного радіусу дії, які можуть бути оснащені ядерною бойовою частиною.

Фото: Wikimedia.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-