Кінофестиваль Docudays відкрився флешмобом на підтримку Олега Сенцова

Кінофестиваль Docudays відкрився флешмобом на підтримку Олега Сенцова

Політв’язні
Укрінформ
XVI Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA розпочався у п'ятницю в Києві з акції на підтримку кампанії #SaveOlegSentsov.

Про це Укрінформу повідомили у прес-службі фестивалю.

“Під час церемонії відкриття фестивалю у кінотеатрі “Жовтень” відбувся флешмоб #SaveOlegSentsov, для участі в якому волонтери роздавали таблички з хештеґом кампанії”, - ідеться у повідомленні.

Як зазначається, цьогоріч впродовж усього фестивалю, що триватиме до 30 березня, заплановані правозахисні акції на підтримку українців - заручників Кремля. Їх організовують Центр громадянських свобод, Український ПЕН та Freedom House Ukraine.

Зокрема, 23 березня з 9.30 до 23.30 в кінотеатрі “Жовтень” діятиме спеціальна фотозона, біля якої професійні фотографи робитимуть знімки відвідувачів фестивалю з хештеґом #SaveOlegSentsov. Також протягом роботи фестивалю працюватиме промо-стійка #SaveOlegSentsov, на якій можна буде взяти листівки з інформацією про кампанію та українських заручників Кремля.

Читайте також: У РФ стверджують, що Павло Гриб на здоров'я не скаржиться і голодування не оголошував

Головна мета акцій - привернути увагу до глобальної ініціативи #SaveOlegSentsov та залучити нових волонтерів до реалізації проектів на підтримку українських політв’язнів у Росії та полонених на окупованих українських територіях.

Кінопокази та події в рамках XVI Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA також відбуватимуться в кінотеатрах “Київ”, “Ліра” та в IZONE.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-