Українського моряка Сороку прооперували у міській лікарні Москви

Українського моряка Сороку прооперували у міській лікарні Москви

Укрінформ
Адвокат Сергій Бадамшин розповів, що під час операції з руки пораненого українського військовополоненого Василя Сороки витягли вісім осколків, а відсутні сухожилля пальців довелося відновлювати за допомогою пересадки.

Про ці та інші подробиці операції адвокат написав на своїй сторінці в Facebook.

"18 березня Сорока був прооперований у 4 МКЛ (Міська клінічна лікарня - ред.). Поранення руки виявилося ще серйознішим, ніж передбачалося при обстеженні: сухожилля на згині 2-4 пальців руки були не просто пошкоджені (перебиті) осколком, а геть відсутні. Лікарі під час операції, зробивши розріз і побачивши повну відсутність сухожиль, остовпіли: "А де вони?"... В результаті зроблено пересадку частин здорових сухожиль на місце відсутніх", - повідомив Бадамшин.

За його словами, операція тривала більше трьох годин. Було вилучено вісім осколків - більше, ніж було виявлено під час обстеження.

Як розповів Бадамшин, одесит Сорока жартував під час операції: "Лікарю, зашивайте добре, а то на ваші шви напевно пів-Європи буде дивитися".

Читайте також: Під час операції моряку Сороці зшили сухожилля та витягли осколки - Денісова

Увечері того ж дня Василя повернули в СІЗО, а сьогодні він повідомив адвокату, що шви зроблено "акуратненько".

Заголом, повідомляючи про стан здоров'я Сороки, адвокат зазначив, що температури у нього немає, антибіотики приймає, перев'язки були 18, 19, 20 березня, а далі будуть робити 1 раз на 3-4 дні. Шви знімуть через два тижні в СІЗО, а гіпс (лангету) - через 5-6 тижнів. При цьому сухожилля будуть гоїтися близько року.

Сорока передав подяку лікарю Володимиру Вороніцину "за професіоналізм і людське ставлення".

Він зазначив, що незважаючи на біль, він має "надію на одужання і відновлення функцій".

Адвокат повідомив, що настрій у його підзахисного бадьорий і він відчуває "певне полегшення після операції".

На закінчення свого поста Бадамшин адресував "декілька питань у порожнечу".

"Чому пораненого Сороку не стали оперувати в Керченській лікарні?", "Чому лікарі СІЗО-1 "Матросская тишина", філій МСЧ-77, СІЗО-2 Лефортово поставилися до своїх обов'язків неналежним чином, намагаючись лікувати знищені сухожилля і не витягнені осколки еспандером (завдання шкоди ж) та уколами вітаміну В замість невідкладної операції?", "Що робити звичайним ув'язненим, за яких не заступається міжнародне співтовариство, вся Україна, уповноважені з прав людини, дипломати, адвокати?", "І останнє питання по суті - коли припинять знущатися над українськими моряками і повернуть їх додому?", - написав Бадамшин.

Як повідомляв Укрінформ, цивільні лікарі, які оглянули Василя Сороку наприкінці лютого, діагностували у військовополоненого моряка розрив трьох сухожиль і нерва. До цього в тюремній лікарні його лікували уколами вітаміну B, що, звичайно, не допомагало і моряк страждав від болю і набряку руки нижче місця поранення.

25 листопада 2018 року російські прикордонники біля берегів Криму обстріляли і захопили три кораблі Військово-морських сил України - катери "Бердянськ", "Нікополь" і буксир "Яни Капу", які прямували з Одеси до Маріуполя, а також їхні екіпажі. У полон потрапили 24 українці, троє з них дістали поранення.

Підконтрольні Росії "суди" в окупованому Криму заарештували всіх затриманих українських моряків за звинуваченням за ч. 3 ст. 322 Кримінального кодексу РФ (незаконний перетин кордону). У січні Лефортовський суд Москви продовжив арешт на три місяці. Зараз усі моряки знаходяться в СІЗО "Лефортово".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-