Рік у неволі: активісти випустили ролик про блогера Мемедемінова

Рік у неволі: активісти випустили ролик про блогера Мемедемінова

Відео
Укрінформ
Громадська організація "Кримська солідарність" підготувала відеоролик, присвячений річниці затримання російськими силовиками в окупованому Криму кримськотатарського блогера Нарімана Мемедемінова.

Відеоматеріал "Рік у неволі" опублікований "Кримською солідарністю" на її сторінці у Facebook.

"Активіст, блогер, цивільний журналіст Наріман Мемедемінов не зміг залишатися мовчазним спостерігачем і став одним із перших, хто вирішив висвітлювати репресії в Криму після зачистки всіх незалежних ЗМІ. 22 березня в його будинку провели обшук і вже протягом року він перебуває в неволі за політично мотивованими звинуваченнями", - повідомляє "Кримська солідарність".

Читайте також: Посольство США стурбоване станом здоров'я блогера Мемедемінова

Активісти заявляють, що ні тривалі судові процеси, ні абсурдні звинувачення, ні проблеми зі здоров'ям, які виникли в умовах СІЗО, не зломили Нарімана Мемедемінова. Вони вважають, що вклад Мемедемінова "у встановлення справедливості в Криму безцінний".

"Ми бажаємо Наріману якнайскорішого одужання і повернення до своєї сім'ї і всім народом чекаємо на його звільнення", - йдеться в ролику.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні, 22 березня, в Посольстві США в Україні висловили стурбованість станом здоров'я кримськотатарського блогера Нарімана Мемедемінова. У дипломатичному відомстві підкреслили, що "Крим - це Україна" і "Росія має негайно звільнити всіх українських політв'язнів".

Нарімана Мемедемінова звинувачують у "публічних закликах до здійснення терористичної діяльності, проголошених з використанням мережі Інтернет". 22 березня 2018 року в Бахчисарайському районі в його будинку російські силовики провели обшук, після якого Нарімана відвезли на допит в управління ФСБ у Сімферополі.

20 березня 2019 року "суд" в окупованому Криму залишив у силі рішення про продовження арешту Мемедемінову до 16 травня 2019 року. Адвокати вважають, що його тримання в Сімферопольському СІЗО в умовах ненадання медичної допомоги прирівнюється до тортур. Мемедемінов потребує термінової операції, яка була запланована на 14 березня, але не відбулася, оскільки саме на цей день призначили проведення двох засідань у його справі в сімферопольських "судах".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-