Біля берегів окупованої Євпаторії масово гинуть дельфіни

Біля берегів окупованої Євпаторії масово гинуть дельфіни

Фото
Укрінформ
Поблизу окупованої Євпаторії почали масово гинути дельфіни. За два дні екологи виявили 16 мертвих тварин.

Про це повідомляє в Facebook Центр вивчення, порятунку і реабілітації морських ссавців "Безтурботне Море".

"15 і 17 березня співробітники Центру вивчення, порятунку і реабілітації морських ссавців "Безтурботне Море" провели обстеження ділянки узбережжя неподалік Євпаторії (всього 10 км берегової лінії) після надходження інформації про масову загибель дельфінів. У ході дводенного виїзду ми знайшли 16 загиблих китоподібних (14 азовок і 2 афаліни)", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: У шлунку мертвого кашалота знайшли 6 кілограмів пластикового сміття

Як наголошується, всі 16 тварин загинуло унаслідок потрапляння в сітки на камбалу або осетрових.

"Поряд з китоподібними на берег вимило величезну кількість фрагментів сітокі лісок, а також останки однієї особини чорноморського осетра", - повідомляють екологи.

За їхніми даними, кількість загиблих дельфінів буде рости, досягнувши свого піку в травні (торік протягом травня було зафіксовано понад 170 випадків загибелі китоподібних).

"Причинами цього є наближення сезону інтенсивного рибальства, що збігається з періодом розмноження у дельфінів, а також сезонних спалахів захворювань", - наголошується в повідомленні.

Екологи заявили, що їм почали надходити повідомлення про виявлення загиблих китоподібних і біля окупованого Севастополя: там у всіх виявлених дельфінів на тілах також є ушкодження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-