ФСБ відмовляє переслідуваним кримським татарам у побаченні з родичами

ФСБ відмовляє переслідуваним кримським татарам у побаченні з родичами

Укрінформ
ФСБ відмовила в дозволі на побачення матері Ескендера Абдулганієва Еміне Абдулганієвій, побоюючись, що зустріч з сином викличе просочення якоїсь інформації.

Про це йдеться у повідомленні "Кримської солідарності".

"Слідчий відділ УФСБ по Республіці Крим і м.Севастополь відмовив матері Ескендера Абдулганієва Еміне Абдулганієвій у побаченні з сином", - повідомляє "Кримська солідарність".

На думку слідчого-криміналіста ФСБ, дозвіл побачень Ескендеру Абдулганієву може спричинити "передачу інформації близьким родичам та іншим особам, відносно яких в подальшому можуть проходити слідчі заходи".

Читайте також: ФСБ відправляє на психіатричну експертизу ще одного українського моряка

Як повідомляв Укрінформ, 14 лютого 2019 року в Красногвардійському районі в будинку Ескендера Абдулганієва пройшов обшук силовиків. Абдулганієв був затриманий разом з Рустемом Емірусеїновим та Арсеном Абхаїровим та обвинувачений у причетності до Хізб ут-Тахрір (стаття 205.5 ч.2 КК РФ). Наразі утримуються в СІЗО Сімферополя. Справа відносно них перебуває на стадії досудового розслідування.

Слідчим відділом ГУНП в АР Крим і м.Севастополь відкрито кримінальне провадження за фактом незаконного затримання кримських татар Абдулганієва, Абхаїрова та Емірусеїнова. Відомості про зазначене кримінальне правопорушення внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1. ст. 146-1 Кримінального кодексу України (насильницьке зникнення). За вчинення такого злочину передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п'яти років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-