Австрія засуджує анексію Криму, як і весь Євросоюз - МЗС

Австрія засуджує анексію Криму, як і весь Євросоюз - МЗС

Укрінформ
З нагоди п’ятої річниці незаконної анексії Росією Криму в МЗС Австрії засудили це серйозне порушення міжнародного права, запевнивши у повній підтримці позиції Євросоюзу з цього питання.

Про це повідомляється на сторінці МЗС Австрії у Facebook.

"Сьогодні виповнюється п’ята річниця незаконної анексії Криму. Австрія підтримує позицію Європейського Союзу та засуджує незаконну анексію Криму як серйозне порушення міжнародного права", - йдеться у повідомленні з хештегом #crimeaisukraine ("Крим – це Україна").

Також в австрійському зовнішньополітичному відомстві поширили заяву Високого представника ЄС Федеріки Могеріні про те, що Євроcоюз залишається прихильним суверенітету і територіальної цілісності України, не визнає і продовжує засуджувати порушення Росією міжнародного права. У заяві йдеться, що ЄС знову закликає держави-члени ООН розглянути заходи щодо невизнання анексії Росією Криму відповідно до резолюції 68/262 Генеральної Асамблеї ООН.

Читайте також: Росія гібридно розколює ЄС – депутат Європарламенту від Австрії

Блок закликав Росію негайно звільнити незаконно захоплених у Керчі українських моряків, суден і устаткування, а акож повторив свій заклик до негайного звільнення Олега Сенцова, Едема Бекірова, Олександра Кольченка, Миколи Семени Володимира Балуха, Еміра-Усейна Куку і всіх тих, кого було затримано на Кримському півострові і засуджено всупереч міжнародному праву.

Європейський Союз засудив будівництво Керченського моста без згоди України і чекає, що Росія забезпечить безперешкодний і вільний прохід усіх судів через Керченську протоку в Азовське море відповідно до міжнародного права.

Крім цього, високий представник нагадала, що ЄС не визнає проведення Російською Федерацією виборів на Кримському півострові.

Як відомо, 16 березня 2014 року в окупованому російськими військовими Криму Кремль провів "референдум". В бюлетенях кримчанам пропонувалося вибрати "возз'єднання Криму з Росією на правах суб'єкта РФ" і "відновлення дії Конституції Криму 1992 року". За даними Меджлісу кримськотатарського народу, в "референдумі" взяли участь не більше 30% жителів Криму, з яких лише 50% висловилися на користь РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-