Половина кандидатів у президенти не збираються повертати Крим - Джемілєв

Половина кандидатів у президенти не збираються повертати Крим - Джемілєв

Укрінформ
Близько 20 кандидатів на пост Президента на чергових виборах 31 березня ані у передвиборчій програмі, ані у ЗМІ не заявили про необхідність повернення тимчасово окупованих Росією територій.

Про це розповів лідер кримськотатарського народу, народний депутат Мустафа Джемілєв на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми проводили дослідження всіх 44, а тепер уже 39 кандидатів у президенти щодо того, якими будуть їхні дії в плані відновлення територіальної цілісності України, їхнє відношення до агресії, бачення майбутнього шляху України в плані євроатлантичної інтеграції. Показово, що біля 20 кандидатів ні в програмі своїй, ні у якихось висловлюваннях у пресі ані словом не згадували про необхідність повернення окупованих територій”, - підкреслив Джемілєв.

Крім того, за його словами, деякі кандидати у Президенти висловлювалися із вказаних питань “туманно”, а один на запитання, як збирається повертати Крим, навіть відповів, що “хай його звільняє той, хто його віддав”.

Читайте також: Президента закликають прискорити "кримські" зміни до Конституції

У цьому контексті лідер кримських татар нагадав, що Меджліс виступив на підтримку Порошенка на майбутніх виборах, запевнивши, що таке рішення було узгоджено як із членами Меджлісу і громадянами, які залишилися мешкати на окупованому півострові, так і з кримськими татарами, які змушені були виїхати звідти.

Як повідомлялося, раніше Меджліс кримськотатарського народу ухвалив рішення про підтримку чинного глави держави Петра Порошенка на виборах Президента України 31 березня.

ЦВК зареєструвала на пост глави держави на виборах 31 березня 44 кандидатів, згодом п'ять кандидатів подали до ЦВК заяви про зняття з виборчих перегонів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-