Президента закликають прискорити

Президента закликають прискорити "кримські" зміни до Конституції

Укрінформ
Президента просять ініціювати прийняття Національної програми підтримки національних меншин і прискорити роботу з внесення змін до Конституції стосовно Кримськотатарської національної територіальної автономії у складі України.

Про це йдеться у зверненні, яке розглянули у понеділок учасники Міжнаціонального форуму «Херсонщина багатонаціональна», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Звертаємося до Вас, пане Президенте, із проханням виступити ініціатором прийняття національної програми підтримки національних меншин та корінних народів, яка стане фундаментом розвитку національних меншин, збереження етнічної ідентичності та історичного середовища нашого проживання», - йдеться у зверненні.

Читайте також: Форум у Херсоні закликає міжнародну спільноту захистити населення Криму

Зазначається, що дана програма повинна передбачати реалізацію таких основних завдань, «як забезпечення кадрового потенціалу у галузях науки, культури, освіти, художній творчості, засобах масової інформації, економічні засади розвитку культур національних меншин України».

«Також просимо прискорити внесення змін до відповідного розділу Конституції України стосовно Кримськотатарської національної територіальної автономії у складі України», йдеться у документі.

Відповідне доповненням у звернення щодо статусу АР Крим запропонував внести під час форуму народний депутат України, уповноважений Президента України у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-