Імовірність знаходження ядерних боєголовок у Криму надзвичайно висока — Чийгоз

Імовірність знаходження ядерних боєголовок у Криму надзвичайно висока — Чийгоз

Укрінформ
Після активної мілітаризації анексованого Криму, відновлення військових баз на півострові, зокрема у Севастополі, є висока ймовірність знаходження там декількох ядерних боєголовок.

Про це в ході дискусії в посольстві України в Туреччині, у звʼязку з 5-ю річницею окупації Криму, сказав заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз, відповідаючи на запитання агентства.

«У нас є можливість безпосередньо відстежувати розвиток ситуації на території Криму. І коли ми говоримо про активну мілітаризацію півострова, звичайно, ми маємо і свої джерела, які нам дають можливість знати про активну реставрацію, реконструкцію військових баз у Севастополі. За інформацією наших джерел, ці роботи завершені, і ймовірність знаходження там декількох ядерних боєголовок надзвичайно висока», - сказав Чийгоз.

За його словами, Крим перетворюють на військову базу, він давно перестав був «перлиною», привабливим історичним, туристичним, культурним місцем, яким був до 2014 року.

«Сьогодні, за різними оцінками, Росія завезла на територію Криму понад 500 тисяч жителів зі своїх територій і сприяє активному розселенню Криму. Погіршується екологічний стан Криму. Відсутність питної води, яку раніше Крим отримував з території України, призвела до засолення ґрунту. Знищуються історико-культурні об'єкти, все, що стосується історії кримськотатарського народу, України», - сказав Чийгоз.

Читайте також: Ізоляція Путіна сприятиме звільненню політв’язнів - Чийгоз

За його словами, основна мета таких дій РФ на анексованому півострові - показати Крим російським і без кримських татар, а також змусити кримських татар залишити півострів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-