У столичному парку Шевченка провели акцію солідарності з кримчанами

У столичному парку Шевченка провели акцію солідарності з кримчанами

Фото, відео
Укрінформ
Акція солідарності з кримчанами, які не змирилися з окупацією, та продовжують боротьбу за український Крим, проходить у столичному парку Шевченка.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наша акція присвячена українському Криму... Саме цей день і саме пам'ятник Тарасу Григоровичу ми обрали для того, щоб звернутися у першу чергу до кримчан і підтримати їх сьогодні, бо вони продовжують свій спротив і під час окупації", - сказала у виступі на акції координатор Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник.

Акція солідарності з Кримом у парку Шевченка / Фото Анатолія Сірика, Укрінформ

Вона зазначила, що для жителів вільної України день народження Тараса Шевченка є святом, а для кримчан – це один з головних днів боротьби проти російської окупації.

Скрипник нагадала, що традиція виходити до пам’ятника Шевченку в різних містах Криму на знак спротиву окупації почалася з 9 березня 2014 року, коли окупантами були викрадені організатори руху "Євромайдан-Крим" Андрій Щекун та Анатолій Ковальский.

В акції беруть участь більше сотні громадських активістів та небайдужих киян. Вони тримають плакати з рядками Кобзаря "Борітеся - побороте" з іменами українських політв'язнів, "Вставайте, кайдани порвіте", а також "Крим - це Україна", "Росія - тюрма народів".

Учасники акції також принесли фотографії з дорогими їм місцями Криму, які розмістили на імпровізованій виставці.

Читайте також: Україна в ООН заявила про утиски української мови в окупованому Криму

Як сказав у коментарі Укрінформу киянин Валентин Десятник, він щороку приходить на акцію солідарності з кримчанами у парку Шевченку.

"Я знаю, що зараз, у Шевченкові дні, це форма протесту проти російської окупації Криму, і дуже багато людей, в тому числі в окупованому Криму, виходять до пам'ятника Шевченку. Ми тут так само солідарні з ними і дуже дякуємо їм за те, що вони роблять для України. А ще я тут, щоб сказати кримським татарам: "Дякую за те, що ви нам показуєте, якими українцями потрібно бути", - зазначив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-