Україна в ООН заявила про утиски української мови в окупованому Криму

Україна в ООН заявила про утиски української мови в окупованому Криму

Укрінформ
Делегація України при відділенні ООН у Женеві привернула увагу міжнародної спільноти до грубих порушень окупаційною владою в АР Крим прав українців на використання рідної мови.

Про це повідомляє прес-служба Постійного представництва України при відділенні ООН та інших міжнародних організаціях у Женеві.

"Під час загальної дискусії з пункту третього постійного порядку денного Ради ООН з прав людини «Заохочення та захист всіх прав людини: громадянських, політичних, економічних, соціальних і культурних прав, включно з правом на розвиток» делегацією України було привернуто увагу міжнародної спільноти до грубих порушень окупаційною владою в АР Крим прав українців на використання рідної мови, зокрема систематичного скорочення кількості українських шкіл та класів всупереч проміжному рішенню Міжнародного Суду ООН", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Меркель не підтримала ідею США провести маневри біля Криму — Bloomberg

Як поінформували у Представництві, українська сторона також надала інформацію щодо цілей проекту Закону «Про забезпечення функціонування української мови як державної» і підтвердила у цьому контексті відданість захисту лінгвістичних прав національних меншин та налаштованість на взаємодію з міжнародними партнерами та інституціями з цього питання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-