"Хто наступний?": у Варшаві з’явилися плакати про окупацію Криму Росією

Фото
Укрінформ
По всій Варшаві в понеділок з’явилися плакати польською мовою з інформацією про захоплення Росією Криму і риторичним запитанням "Хто наступний?".

Загалом по Варшаві розклеєно 100 плакатів у близько 50 місцях, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"20 лютого 2014 року Росія розпочала окупацію українського Криму. Яку країну Путін атакує наступною?", - написано на плакатах.

Лідерка варшавського Євромайдану Наталія Панченко вважає, що сформульоване на цих плакатах питання є дуже актуальним, адже повинно привести до певного "протверезіння" багатьох поляків та українців.

"Я особисто коли вперше побачила плакат, то замислилася над тим, що сьогодні відчуття безпеки є ілюзорним, адже всі ми, фактично, сидимо на пороховій бочці, і ніхто не може пообіцяти, що завтра війна не розпочнеться десь у країнах Балтії, або у Варшаві, де я живу, або будь-де на планеті, де Путін захоче розв’язати нову війну",- висловила думку Панченко.

На її переконання, ці плакати нагадують перехожим про реалії, в яких живе Україна: про окупацію, про війну на сході України, про людей, які там гинуть щодня і про тисячі загиблих за останні п’ять років.

Читайте також: Блокада Керченської протоки гальмує рух суден у 3-4 рази - експерт

Як відомо, анексія Кримського півострова армією РФ розпочалася 20 лютого 2014 року. 16 березня окупаційною владою було проведено так званий "референдум" про незалежність АР Крим, яким вона намагалась легітимізувати захоплення іноземної території.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-