Блокада Керченської протоки гальмує рух суден у 3-4 рази - експерт

Блокада Керченської протоки гальмує рух суден у 3-4 рази - експерт

Укрінформ
Тривалість штучного утримання суден в Керченській протоці, які прямують до Маріуполя чи Бердянська, залишається в 3-4 рази вищою, ніж до початку блокади.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook голова спостережної ради Майдану закордонних справ Андрій Клименко в звіті щодо тривалості штучної затримки суден в Керченській протоці, що прямують до/з Маріуполя та Бердянська станом на 1 березня 2019.

“Моніторингова група “Майдану закордонних справ”, Інституту Чорноморських стратегічних досліджень та редакції BlackSeaNews повідомляє про статистичні показники тривалості штучного утримання суден у лютому 2019 року та за весь період блокади: на вході до Азовського моря - в середньому 30,8 годин, що майже дорівнює показникам січня, але все ще є більшим, ніж в липні, на початку блокади Керченської протоки; на виході з Азовського моря - в середньому склала 30,6 годин (в січні була 23,9)”, - повідомляє експерт.

Читайте також: Клімкін назвав ключову річ для безпеки в Чорноморському басейні

За його словами, “ні про яке "припинення блокади" не йдеться. Тривалість штучного утримання суден залишається в 3-4 рази більшою, ніж до початку блокади Керченської протоки”.

На думку експерта, найближчого місяця суттєвих змін в Керченські протоці очікувати не доводиться, оскільки “ще остаточно не вирішено долю "Північного потоку 2" та виборів”. Доки Крим залишається окупованим, ключ від Керченської протоки та Азовського моря буде в руках держави-окупанта, і вона буде ним маніпулювати за своєю логікою, повідомив Клименко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-