Клімкін назвав ключову річ для безпеки в Чорноморському басейні

Клімкін назвав ключову річ для безпеки в Чорноморському басейні

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін серед ключових завдань зовнішньополітичного відомства України у сфері безпеки в Чорноморському басейні назвав зміцнення партнерства між НАТО, Україною та Грузією.

Клімкін сформулював основні аспекти зусиль, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу на прес-конференції в одеському готелі "Брістоль".

"Вважаю, що мусимо забезпечити міцне партнерство між НАТО, Україною та Грузією. Має бути нова стратегія Європейського Союзу щодо України, Грузії та Молдови в сенсі посиленої Асоціації та реального просування в напрямку Євросоюзу, мілітарна співпраця, що повинна полягати у тісній взаємодії, обміні інформацією, спільному патрулюванні Чорноморського басейну", - зазначив глава МЗС України.

На його думку, не менш важливо забезпечити спільне використання об'єктів морської інфраструктури і, звичайно ж, їх розбудовувати.

Читайте також: Чорне море стане для РФ "Бермудським трикутником" — Клімкін

"Паралельно держави, що зацікавлені у гарантуванні безпеки мореплавства у Чорному та Азовському морях, повинні здійснювати жорсткий політичний тиск на Росію, продовжувати санкції, а також здійснювати постійну моніторингову місію щодо ситуації в Чорному та Азовському морях і Керченській протоці", -підсумував глава МЗС.

Як повідомлялося, в Одесі 1 березня розпочала роботу міжнародна конференція з безпеки "Одеські дебати. Об'єднання України, Чорноморського регіону і трансатлантичних партнерів".

У цьому важливому заході беруть участь заступник міністра закордонних справ Грузії Вахтанг Макараблішвілі, заступник помічника держсекретаря США, відповідальний за зв'язки з державами Східної Європи та Кавказу Джордж Кент, голова групи підтримки України в Європейській Комісії Пітер Вагнер та інші впливові політики й міжнародні експерти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-