Європа ніколи не визнає окупацію Криму — депутат парламенту Латвії

Європа ніколи не визнає окупацію Криму — депутат парламенту Латвії

Укрінформ
Голова Комітету у закордонних справах Сейму Латвійської Республіки Ріхардс Колс наголосив, що Росія кинула виклик існуючому безпековому режиму в усьому світі.

Про це він заявив під час форуму "Окупований Крим: 5 років опору" у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Росія порушила стільки міжнародних договорів, що перерахувати їх всі - це серйозне завдання. Вона кидає виклик існуючому безпековому режиму у світі та територіальній цілісності і суверенітету інших держав", - зазначив Колс.

Водночас він наголосив, що Європа ніколи не визнає окупацію Російською Федерацією Криму та не зніме санкції, "допоки Росія не виконає свої зобов'язання".

Він відмітив, що українці продемонстрували Європі, "що означає бути європейцем та як підтримувати європейські цінності".

Колс також наголосив, що ситуація, яка наразі є в Україні, є не лише суто українською, а проблемою для всіх інших країн.

"Ми бачимо, що Росія проявляє постійну неповагу до міжнародних прав людини та суверенітету держав. І вона намагається всіляко перешкодити українцям визначати своє майбутнє", - зауважив голова Комітету у закордонних справах Сейму Латвійської Республіки.

Колс наголосив, що протягом п'яти років агресії з боку Росії Україна "продемонструвала свою силу і здатність боротись за міжнародні цінності".

Читайте також: МЗС хоче створити міжнародну платформу з деокупації Криму

"Давайте будемо чесними, цей конфлікт не є замороженим, він постійно вимагає плату у вигляді загиблих і поранених. Громадське суспільство України може пишатись тим, що воно перенесло всі ці труднощі, не деморалізувавшись і не дестабілізувавшись", - додав він.

V Міжнародний форум «Окупований Крим: 5 років опору» триває в Мистецькому арсеналі. Форум складається з трьох панельних дискусій, під час яких відбувається обговорення національних та міжнародних інструментів боротьби за повернення Криму, а також правозахисний дискурс для привернення уваги до порушення прав людини на окупованому півострові.

Фото: wikipedia.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-