Пораненого українського моряка в РФ лікарі оглянули

Пораненого українського моряка в РФ лікарі оглянули "для галочки" - адвокат

Укрінформ
Щодо пораненого військовополоненого Андрія Артеменка російська влада провела формальне обстеження стану здоров'я: "всього за дві години - для галочки".

Про це у Facebook написав адвокат Микола Полозов, зазначивши, що "такий підхід неприйнятний".

"Ми вимагаємо повного обстеження й лікування військовополоненого Артеменка, а також поранених військовополонених Андрія Ейдера й Василя Сороки", - додав Полозов.

Раніше уповноважена з прав людини в Росії Тетяна Москалькова заявила, що одного з поранених українських військовослужбовців Андрія Артеменка 19 лютого направили з СІЗО до цивільної лікарні у Москві.

Читайте також: Суд у Москві відхилив іще одну апеляцію полонених українських моряків

Уповноважена ВР України з прав людини Людмила Денісова повідомила, що планує в Афінах зустрітися з російським омбудсменом, і на цій зустрічі порушити питання дотримання Росією норм міжнародного гуманітарного права щодо українських політв'язнів і військовополонених моряків.

Адвокат Артеменка Марія Куракіна повідомила, що до Артеменка у СІЗО "Лефортово" приходили кілька російських лікарів, проте залишається відкритим питання про якість такої "медичної допомоги". Зокрема, вона зазначила, що офтальмолог під час перевірки зору посадив Артеменка занадто близько до таблиці, проте полонений моряк "відразу визначив цю хитрість".

Як повідомляв Укрінформ, 25 листопада російські військові біля берегів Криму обстріляли й захопили три кораблі Військово-морських сил України - катера "Бердянськ" і "Нікополь" і буксир "Яни Капу", які прямували з Одеси до Маріуполя, а також їхні екіпажі. У полон потрапили 24 українці, трьох із них було поранено.

Підконтрольні Росії "суди" в окупованому Криму заарештували на два місяці всіх затриманих українських моряків за звинуваченням за ч. 3 ст. 322 Кримінального кодексу РФ (незаконний перетин кордону). Зараз всі вони знаходяться у СІЗО "Лефортово".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-