США закликають Росію розблокувати Керченську протоку

США закликають Росію розблокувати Керченську протоку

Укрінформ
Сполучені Штати Америки закликають Росію припинити перешкоджати руху суден у Керченській протоці, які прямують до портів України, а також негайно звільнити захоплені українські судна і їх членів екіпажу.

Про заявило посольство США в Україні у Twitter.

"США закликають Росію поважати міжнародні зобов’язання і припинити затримувати, переслідувати та перешкоджати руху суден, які проходять через Керченську протоку і прямують до портів України, а також негайно звільнити захоплені українські судна і їх членів екіпажу", - зазначили у диппредставництві.

Читайте також: Росія відправила два кораблі стежити за есмінцем США у Чорному морі

Як повідомлялося, тривалість штучної затримки суден у Керченській протоці в першій половині лютого 2019 року знову почала зростати. Зокрема, моніторингова група "Майдану закордонних справ", "Інституту Чорноморських стратегічних досліджень" та редакції BlackSeaNews поінформувала, що протягом 1-18 лютого 2019 року тривалість штучного утримання суден, що прямують до/з Маріуполя та Бердянська, у порівнянні із січнем 2019 року збільшилася на вході до Азовського моря — в середньому з 32,1 до 35,5 годин (+10,6%), на виході з Азовського моря — в середньому з 23,9 до 34,7 годин (+45,2%).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-