Росія відправила два кораблі стежити за есмінцем США у Чорному морі

Росія відправила два кораблі стежити за есмінцем США у Чорному морі

Укрінформ
Сили Чорноморського флоту РФ організували безперервне спостереження за американським есмінцем Donald Cook, що ввійшов у Чорне море.

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на Національний центр управління обороною РФ.

"19 лютого 2019 року о 17 годині 00 хвилин за московським часом в акваторію Чорного моря зайшов есмінець керованої ракетної зброї Військово-морських сил США "Дональд Кук". Призначеними силами і засобами Чорноморського флоту організовано безперервне спостереження за американським есмінцем. Безпосередній контроль за його діями здійснюють малий ракетний корабель "Орєхово-Зуєво" і розвідувальний корабель "Іван Хурс", - йдеться в повідомленні.

Раніше Укрінформ інформував з посиланням на сайт командування Шостого флоту США, що ракетний есмінець типу "Арлі Бьорк" USS Donald Cook (DDG-75) розпочав 19 лютого прохід через протоку Дарданелли в північному напрямку на шляху до Чорного моря для проведення операцій із забезпечення морської безпеки і зміцнення регіональної морської стабільності, підвищення боєготовності і військово-морського потенціалу спільно з союзниками НАТО і партнерами в регіоні.

Читайте також: Американський есмінець Donald Cook вирушив до Чорного моря

Корабель востаннє відвідав Чорне море у січні 2019 року, в ході якого побував у Батумі (Грузія) і провів навчання з двома кораблями берегової охорони Грузії.

У вівторок в Чорне море зайшли два кораблі постійної протимінної групи НАТО - плавбаза військово-морських сил ФРН Werra і турецький тральщик Akcakoca.

Як повідомлялося, в цьому році буде активізована військово-морська присутність НАТО в Чорному морі. Міністр закордонних справ України Павло Клімкін анонсував, зокрема, візит кораблів НАТО в Одесу на наступному тижні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-