Знищення церкви у Криму: архієпископ Климент проситиме персональних санкцій

Знищення церкви у Криму: архієпископ Климент проситиме персональних санкцій

Укрінформ
Якщо окупанти відберуть Кафедральний собор у Сімферополі, архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент проситиме міжнародну спільноту про персональні санкції проти організаторів знищення ПЦУ в Криму.

Про це він заявив на прес-конференції «Знищення української церкви в окупованому Криму», повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я хочу звернутися до міжнародної спільноти, до послів європейських країн, Сполучених Штатів Америки, Канади в Україні, щоб вони особисто взяли ситуацію під свій контроль. І щоб у разі посилення (тиску. - ред.) і ліквідації української церкви на теренах Криму були введені персональні санкції, і не тільки щодо тих, хто підписав цю постанову (про розірвання угоди про надання Кримській єпархії УПЦ (КП) приміщення Кафедрального собору в Сімферополі. - ред.), а й безпосередньо проти керівництва Російської Федерації", - зазначив архієпископ.

Крім того, він очікує від Міністерства юстиції України порушення справи щодо арешту активів РФ на території України.

Читайте також: Окупанти у Криму відбирають собор Української православної церкви

Як повідомляв Укрінформ, 5 лютого так зване "міністерство майнових і земельних відносин РК" надіслало на адресу Управління Кримської єпархії лист про розірвання угоди від 2002 року про надання УПЦ (КП) приміщення у Симферополі для Кафедрального собору і управління єпархії. Окупанти вимагають звільнити приміщення на початку березня. Архієпископ Климент вважає, що в разі ліквідації Кафедрального собору вісім кримських парафій, розташованих у сільській місцевості, теж припинять свою діяльність, і таким чином українську церкву на півострові буде знищено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-