Росія намагатиметься пробити наземний коридор до Криму - німецький експерт

Росія намагатиметься пробити наземний коридор до Криму - німецький експерт

Ексклюзив
Укрінформ
Росія продовжить робити спроби прокласти сухопутний коридор в окупований нею Крим, використовуючи для цього різноманітні методи.

Таку думку в бесіді з кореспондентом Укрінформу висловив керівник програм Східної Європи і Центральної Азії в Німецькому товаристві зовнішньої політики Штефан Майстер.

«Думаю, небезпека того, що буде все ж прокладений сухопутний міст до Криму, для України підвищується», — сказав експерт.

Майстер прогнозує активізацію спроб у 2020 році, після того, як, з великою імовірністю, буде пущений в експлуатацію газопровід «Північний потік 2», а також завершаться вибори в Україні.

Що стосується методів, то експерт вважає, що це не обов'язково буде відкритий напад. Він передбачає можливість "комбінації" військових дій, кибератак і гібридних акцій. З великою часткою імовірності, місцем таких акцій можуть стати Маріуполь і Бердянськ, де буде провокуватися нагнітання невдоволення.

Провокація в Азовському морі, вважає Майстер, мала дві основні мети: представити Петра Порошенко "слабким" перед президентськими виборами, оскільки у глави держави не було можливості повномасштабного відповіді, а також перевірити реакцію Заходу, яка виявилася вкрай млявою і може бути сприйнята Росією як "дозвіл" продовжувати свою тактику.

Читайте також: Гройсман: Україна поверне Крим і Донбас - це лише питання часу

"Ймовірно, Росія намагається підготувати ґрунт, щоб атакувати, використовуючи військові і невійськові методи", — каже Майстер. На його переконання, стратегічна мета Москви — перетворення Азовського моря на внутрішнє. В цю стратегію якраз вписується торішня провокація в Керченській протоці.

Загалом Кремль не має наміру залишати спроб економічно послабити Україну, посилити її внутрішні проблеми, переконаний німецький аналітик.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-