Гройсман: Україна поверне Крим і Донбас - це лише питання часу

Гройсман: Україна поверне Крим і Донбас - це лише питання часу

Укрінформ
Україна рано чи пізно поверне окуповані території і відновить свою територіальну цілісність – у тому числі завдяки економічному зростанню та підвищенню рівня життя людей.

Про це в інтерв’ю норвезькому виданню Aftenposten сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, повідомляє Урядовий портал.

«Донбас знову буде українським. Питання лише коли? Ми, звичайно, хочемо, щоб це відбулося якомога швидше, і це станеться. Крим – український, ми повернемо його назад. Це лише питання часу. Радянський Союз був також дуже сильним, але всі імперії рано чи пізно розвалюються. Наша мета – створити сильну економіку і високий рівень життя – і в кінцевому підсумку окуповані території повернуться, тому що люди там захочуть жити в Україні", - сказав Гройсман.

Він наголосив, що сьогодні Україна відроджується попри постійну агресію з боку Росії і після болісних економічних втрат, спричинених активними бойовими діями 2014-2015 років.

Читайте також: Гройсман зустрівся з главою УГКЦ – говорили про діалог влади і церкви

«Ми здійснили набагато глибші реформи, ніж ті, що були зроблені за останні 25 років», – сказав керівник уряду.

Як повідомляв Укрінформ, 28 січня Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман здійснив офіційний візит до Королівства Норвегія. Глава уряду провів перемовини з представниками влади Норвегії, а також спільно з Прем'єр-міністром Норвегії взяв участь у роботі Українсько-норвезького ділового форуму. Результатом форуму стало підписання попередніх контрактів на близько 1,5 млрд доларів США. Прем’єр-міністри також підписали спільну заяву про активізацію співпраці в енергетичній сфері, передусім у контексті розвитку «зеленої енергетики», ядерної безпеки та енергоефективності.

Темою політичних перемовин стала оцінка агресивних дій Росії на Донбасі, ситуація в Азовському морі та питання повернення полонених українських моряків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-