У заповіднику «Херсонес Таврійський» шукають бомбу

У заповіднику «Херсонес Таврійський» шукають бомбу

Укрінформ
У музеї-заповіднику «Херсонес Таврійський» в анексованому Росією Криму повідомляють про виявлення «підозрілого предмета», через що територія музею оточена поліцією.

Предмет виявили представники охорони в районі Базиліки 1935 року, повідомляє у четвер Радіо Свобода з посиланням на прес-службу музею.

На даний момент музей-заповідник працює "згідно з інструкцією з антитерору", додали в прес-службі. Інші подробиці поки що невідомі.

Читайте також: На автодорозі до Кримського мосту почав сповзати ґрунт

Херсонес Таврійський заснований древніми греками на південно-західному узбережжі Криму. Зараз це територія Севастополя. Протягом двох тисяч років Херсонес був великим політичним, культурним, економічним центром Північного Причорномор’я.

До 2014 року на розкопки на території Херсонеса приїжджали вчені та студенти з різних країн. Протягом року зазвичай проводили по 2-3 міжнародні конференції. У 2013 році Херсонес включили у список всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. З 2014 року ЮНЕСКО не проводить моніторинг збереження музею-заповідника.

У 2018 року підконтрольна Кремлю влада Севастополя побудувала на руїнах Херсонеса оперну сцену і господарські споруди. По стародавніх стінах проклали високовольтний кабель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-