У камеру до Бекірова перевели фігуранта

У камеру до Бекірова перевели фігуранта "справи Хізб ут-Тахрір"

Укрінформ
Заарештованого у «справі Хізб ут-Тахрір» координатора громадського об'єднання «Кримська солідарність» Сервера Мустафаєва перевели в камеру в СІЗО, в якій утримується кримськотатарський активіст Едем Бекіров.

Про це 26 січня заявив адвокат Іслям Веліляєв на засіданні «Кримської солідарності», повідомляє Крим.Реалії.

«Після того, як моєму підзахисному, фігуранту «справи Веджіє Кашка» Руслану Трубачу змінили запобіжний захід на домашній арешт, в камеру, де він сидів з Едемом Бекіровим, перевели нашого координатора «Кримської солідарності» Сервера Мустафаєва», – розповів адвокат.

За його словами, Трубач у камері, фактично, доглядав тяжкохворого Бекірова.

Як відомо, 15 січня Бекірова перевели із СІЗО Сімферополя на медичний огляд у відділення ендокринології Республіканської клінічної лікарні імені Семашка. 18 січня Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова повідомила, що Бекірова виписали з лікарні і відправили в спецблок Сімферопольського СІЗО.

Рідні Бекірова повідомили про загрозу його життю. В активіста цукровий діабет і ампутована нога, через що необхідно постійно робити перев'язки.

Читайте також: Денісова просить Москалькову посприяти лікуванню Бекірова

Житель селища Новоолексіївка Херсонської області Едем Бекіров був затриманий російськими силовиками на в'їзді до Криму вранці 12 грудня 2018 року. Він прямував до Криму провідати 78-річну матір і родичів. Підконтрольний Кремлю Київський районний суд Сімферополя заарештував Бекірова на два місяці.

Міністерство закордонних справ України висловило «рішучий протест» у зв'язку з рішенням суду.

Бекірова підозрюють у скоєнні злочину за статтею 222 частина 2 і 222.1 частина 2 КК Росії (зберігання і передача вибухових речовин і боєприпасів). Активісту закидають поширення і транспортування більш ніж 10 кілограмів тротилу і 190 бойових патронів.

Фото: Радіо Свобода

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-